Deejays

Op jonge leeftijd was Jelte Zeilstra (aka Cold Crush) al bezig met muziek. Vooral het (re)mixen had een grote aantrekkingskracht op hem, met als grote inspiratie bron Ben Liebrand en de Bond van Doorstarters in de Soul Show.


Muziek was belangrijk, of het nu Soul, Funk, Disco, Jazz of Rock was maakte niet uit. De opkomst van HipHop gaf Cold Crush extra inspiratie. Op muzikaal gebied maar ook als DJ. Met het maken van kleine remixes/beats, richtte hij de aandacht op zichzelf in de locale HipHop scene. Dit resulteerde  in diverse samenwerkingen met lokale HipHop groepen.


Later werd hij onderdeel van EDM productieteam "Brothers of Anomolies", waarmee hij een nummer 1 hit in Japan scoorde. Ook werkten ze samen met de  Bogerman Bigband. Hieruit kwam de “Jazz on da Beats” tour voort, een combinatie van de Bigband, live EDM, HipHop en scratches.


Sinds 2000 werkt Cold Crush veel samen met DJ Knowledge van Swotteam aan diverse muzikale producties. Lokaal is hij erg actief als producer en HipHop DJ voor o.a. MC Trase , Elgee da Enforcer en P-Double.


Sinds 2013 is hij betrokken bij Straight A's Entertainment, waar hij bij de diverse activiteiten ondersteuning bood.....zoals o.a. Soul Sonic, Ladi Dadi, Good Times, Get Lit en Het LAB.


Aangezien t draaien toch bleef kriebelen, zijn DJ Knowledge en DJ Cold Crush nu een samenwerking aangegaan genaamd SnakesFinest. 
www.coldcrush.nl


Soundcloud/DJ Cold Crush

De uit Sneek afkomstige DJ Knowledge begon eind jaren ‘80 met het maken van mixtapes, beats en maakte als Dj onderdeel uit van diverse groepen als 9 One 1, Thumbrothers, Ghettotbirdz, The Science, Fluit en Vice Verzen. In 1999 stond Dj Knowledge in de Melkweg Amsterdam samen met de P-double Faced Band in de finale van de Grote Prijs van Nederland waar ze 4e zijn geworden.

 
Eind jaren ‘90 richtte hij samen met Mista Sweet het Swotteam op, een collectief van DJ's. Tot op de dag van vandaag maakt hij samen met Mista Sweet, Dj Coldcrush en illustrator TRIK, onderdeel uit van het Swotteam. Samen met Mista Sweet draaide hij jarenlang op party’s en breakdance feesten door heel Nederland en brachten zij meerdere mixtapes en cd’s uit.

  

In 2000 werd het nummer Dr. Thumb’s Theme uitgebracht, een compilatie van Dj Cue met de titel “Cue’s Hiphop Shop volume 2, een label van het Amerikaanse Stray Records. Van het Dj Knowledge album Electric Fantastic is een nummer uitgebracht op een Amerikaans album “Global Turntables”.

  

Eind jaren 80 is ook zijn liefde voor het zwarte goud (vinyl) geboren. Regelmatig worden kringlopen, markten en platenzaken bezocht met als doel de inmiddels enorme platencollectie verder uit te breiden. Waar de meeste Dj’s jaren geleden al zijn overgestapt naar digitaal, blijft het draaien van Vinyl nog steeds zijn grote passie.

 
Inmiddels is DJ Knowledge de vaste Dj bij BUUR in Sneek waar hij maandelijks draait op besloten feesten en op de maandelijkse vrijdagmiddagborrel Bubbles & Ballen. Veel mensen zullen hem ook kennen van de Soul Sonic evenementen. Daarnaast draait hij regelmatig op diverse feesten door heel Nederland. Zijn specialiteit is het draaien van Soul, Disco, Funk, Hiphop, 80’s, 90’s & R&B.

 

www.swotteam.nl


Soundcloud/DJ Knowledge